Esthemax

Esthemax is een Amerikaans-Koreaans merk. Het hoofdkantoor zit in Terrence, Californië (USA). Al sinds 1995 maakt Esthemax onderscheidende en vernieuwende producten. De HydroJelly Masks vormen het hart van Esthemax. Deze worden gemaakt in Amerika en een deel van de andere producten worden in Korea gemaakt. 

HydroJelly Maskers

De nieuwe generatie peel-off maskers! HydroJelly Maskers onderscheiden zich van ‘gewone’ alginaatmaskers (jellymaskers) doordat ze doordrenkt zijn met elektrolyten: hét hydratatie-ingrediënt van de toekomst. Wat het probleem ook is, er kan geen huidverbetering plaatsvinden als de elektrolytenbalans niet op orde is. De HydroJelly Maskers van Esthemax vormen daarom een essentieel onderdeel van elke huidverbeterende behandeling.

Waarom Elektrolyten?

Elektrolyten zijn geladen deeltjes – mineralen als calcium, natrium, kalium en magnesium – die een belangrijke rol in de vochtbalans van ons lichaam vervullen. Ze geleiden elektriciteit zodra ze worden gemengd met water. Hierdoor produceren de cellen de energie die nodig is om het waterpeil in het lichaam te reguleren. Het lichaam maakt zelf geen elektrolyten aan, maar kan niet functioneren zonder. Directe werking:

 • Balanceren pH-waarde
 • Vochtbinding in de huidcellen
 • Herstellen van huidbarrière
 • Verbeterde stofwisseling mitochondriën

Elektrolyten zijn dus de basis van een goed gehydrateerd en dus goed functionerende huid. Hoeveel je ook drinkt of smeert: een vochtarme huid zal niet verbeteren als ze elektrolyten tekort komt. Daarnaast hebben ze nog een belangrijke eigenschap: ze versterken de werking van andere ingrediënten zoals AHA/BHA, retinol, vitamines en ceramiden en zorgen zo dat deze beter presteren in de huid.

Esthemax

Werking HydroJelly Maskers

Vocht volgt de stroom elektrolyten: zo zorgen de HydroJelly Maskers ervoor dat water de huid in wordt getrokken en daar wordt vastgehouden. De maskers sluiten volledig aan op de gezichtscontouren en vormen een filmlaagje op de huid. Hierdoor worden alle werkstoffen ingesloten. Het resultaat is een diepe hydratatie en verbetering van de huidbarrière. De maskers zijn in de zetten in elke gewenste behandeling, geven een heerlijke verkoeling aan de huid en vormen daardoor de perfecte afsluiting van (intensieve) behandelingen.

Alléén te boeken i.c.m. een gezichtsbehandeling. Een HydroJelly Masker is na elke gezichtsbehandeling in te zetten, zowel bij een huidverbeterende behandeling als een schoonheidsbehandeling.

De HydroJelly Maskers bij Huidpraktijk Dermadine

Er is een breed assortiment HydroJelly Maskers beschikbaar; voor elk huidtype, elk huidprobleem en elke huidconditie is er een perfecte match. Zo kun je elke behandeling personaliseren en upgraden.

Het Antioxidant Goji masker zit boordevol vitamines en antioxidanten, die beschermen tegen schade door vrije radicalen van o.a. de zon, roken, milieuvervuiling of een ongezonde levensstijl. De enorme hoeveelheid vitamine C in goji bessen en granaatappel werkt bovendien sterk verhelderend op pigmentatie, egaliseert de teint en geeft de vermoeide huid en collageen aanmaak een flinke
boost.

Inzetbaar bij: zonschade, pigmentatie, collageentekort, vale of ongelijkmatige teint of een vermoeide, gestreste huid.

Antioxidant Goji

Een krachtig, herstellend masker voor de gevoelige, schilferige, geirriteerde, droge, eczematische of anderszins problematische huid. Biotine (vitamine B8) speelt een sleutelrol in de energiehuishouding en herstelprocessen van de huidcellen, met name door de vorming van vetzuren, die essentieel zijn voor een gehydrateerde huid en een gezonde huidbarrière. Het masker stimuleert de aanmaak van deze vetzuren, wat zorgt voor herstel van de vet-/vochtbalans en daarmee de huidconditie. Daarnaast stimuleert biotine de celvernieuwing, wat het herstel van de huidbarrière bespoedigt.

Inzetbaar bij: een droge (vet- en/of vochtarme huid), gevoelige, geïrriteerde huid, eczeem en rosacea.

Radiance Biotin

Hét masker om in te zetten na intensieve behandelingen waarbij de huid sterk gekalmeerd en/of gekoeld moet worden, zoals na microneedling, peelings, microdermabrasie, IPL en laser. Daarnaast werkt het masker ontstekingsremmend, antibacterieel en vermindert het roodheid en zwelling; daardoor is dit masker ook perfect na harsen of voor een zonverbrande huid.

Inzetbaar bij: alle (gevoelige/beschadigde) huidtypen; ook de acne-gevoelige huid.

Intensive Aftercare

Het perfecte masker voor de (rijpere) huid die last krijgt van volumeverlies en verslapping. PPLA, ofwel poly-L-lactic acid (polymelkzuur) wordt al tientallen jaren in de geneeskunde gebruikt als oplosbaar hechtmateriaal. Het huideigen collageen hecht zich vast aan en bouwt zich zo langzaamaan op rond geabsorbeerd polymelkzuur. De op deze manier gestimuleerde collageenaanmaak zorgt niet alleen voor het sluiten van een wond, maar ook voor het creëren van een stevigere huid en meer volume, het zogeheten ‘plumping’ effect. De huidcontour wordt meer gedefinieerd en de huid oogt voller, strakker en steviger.

Inzetbaar bij: de rijpere huid, bij fijne (rokers)lijntjes en rimpeltjes, verlies van volume, stevigheid en elasticiteit, ingevallen wangen, traangootjes, marionettenlijntjes. Ook perfect voor wondgenezing.

Vampire Infusion

Dit masker werkt als een magneet: het trekt onzuiverheden, mee-eters, talg, vuil en gifstoffen uit de porien en zuigt het op. De huid krijgt letterlijk een detox. Helpt verstopte poriën, puistjes, roodheid en zwelling door ingegroeide haartjes of ontstekingen verminderen en voorkomen, verkoeld en verzacht en geeft verlichting bij jeuk en irritatie. Voor een onmiddellijk frisse, schone en gezonde huid met minder zichtbare grove poriën.

Inzetbaar bij: gevoelige, vette of onzuivere huid; bij acne, ontstekingen, puistjes en mee-eters, een glimmende T-zone, scheerbultjes en ingegroeide haartjes.

Purifying Charcoal

Het Egyptian Rose Masker is ideaal voor huiden waarbij zowel hydratie nodig is als voortijdige huidveroudering aan te pakken. Vanwege de Rode Rozenknoppen en bloemblaadjes bevat het masker een hele hoge concentratie aan anti-oxidanten, waaronder vitamine C, waardoor het masker ook ideaal is voor een onegale huidteint. 

Inzetbaar bij: fijne lijntjes en rimpeltjes, onegale teint, vochtarme huid, gevoelige huid.

Hydrojelly masker Egyptian Rose

Met het Illuminating Orange Masker pak je alle vormen van (donkere) verkleuringen aan, van (post inflammatoire) hyperpigmentatie tot aan donkere kringen onder de ogen, zonder de huid te irriteren. Ideaal voor de gevoelige huid, waarop je toch krachtig te werk wilt gaan. Het masker helpt opgehoopte, overtollige melanine uiteenvallen en opruimen, wat resulteert in een zichtbaar verhelderde en egale teint met frisse glow. Daarnaast worden grove poriën vermindert en de huidbarrière versterkt.

Inzetbaar bij: zonschade, hyperpigmentatie en andere (donkere) verkleuringen en een vale teint. Zeker in combinatie met een gevoelige huid. 

Met het Spot Diminishing ALA Masker op basis van 5-aminolovulinic acid (ALA, ook wel aminolevulinezuur genoemd) kun je de werking en de resultaten van blauw LED-licht optimaliseren. Deze stof maakt de door acne aangedane huidcellen namelijk gevoeliger voor het blauwe licht én zorgt er zo voor dat de zich daar opgehoopte bacteriën nog beter worden gedood. Bestaande acne wordt aangepakt en de vorming van nieuwe ontstekingen wordt zo voorkomen. Bijkomend voordeel: de combinatie van 5-aminolovulinic acid en deze zogeheten Photodynamic Therapy (PDT) met blauw LED-licht zorgt ervoor dat er zelden post-inflammatoire hyperpigmentatie ontstaat. 

Inzetbaar bij: acne, vette, onzuivere huid, infecties, wondjes, ingegroeide haartjes.

 • Discoloration Alpha Arbutin Masker
 • LED Light See Trough Masker

Ingrediënten

Naast elektrolyten bevat elk HydroJelly Masker een mooie basis aan ingrediënten:

 • Natrium- en kaliumalginaat
  Afkomstig uit mineraalrijk zeewier. Zij vullen de natuurlijke vochtreserve van de huid aan, zorgen dat de huid beter vocht vast kan houden en versterken de huidbarrière. Zeewier is daarnaast rijk aan mineralen en sporenelementen zoals kalium, magnesium, natrium, fosfor en bicarbonaat en antioxidanten die de huid beschermen tegen vrije radicalen.  
 • Biologische havermout, witte rijstpoeder en witte wilgenbast
  In plaats van maiszetmeel bevatten de HydroJelly Maskers een voedende, kalmerende en verzachtende basis van havermout, witte rijstpoeder en witte wilgenbast; allemaal van biologische oorsprong. Havermout kalmeert, vermindert roodheid, branderigheid en irritatie. Het is bovendien rijk aan antioxidanten, vitaminen en flavonoïden en bevat vetten die een beschermend laagje op de huid vormen dat vochtverlies helpt voorkomen en de huidbarrière versterkt. Ook witte wilgenbast is rijk aan antioxidanten. Het vermindert daarnaast ontstekingsreacties, ook bij rosacea, eczeem en psoriasis. Witte rijstpoeder reinigt, exfolieert en verzacht. 
 • Kiezelaarde
  Bestaat voor 80-90% uit silica. Silica is in bijna elke cel in ons lichaam aanwezig.  Kiezelaarde stimuleert het vermogen van de huid om water te binden en heeft een gunstige invloed op het metabolisme van de huid. Tegelijkertijd helpt het bij de ontwikkeling van bindweefsel en dus elasticiteit van de huid. Naast silica is kiezelaarde ook rijk aan mineralen zoals calcium, magnesium, ijzer, fosfor, natrium, kalium, zink en koper, die je nodig hebt voor goed functionerende huidcellen.

De HydroJelly Maskers bevatten uitsluitend gevriesdroogde ingrediënten, waardoor de ingrediënten vers en lang houdbaar zijn. Hierdoor zijn er aanzienlijk minder conserveermiddelen nodig dan in de meeste andere peel-off maskers.