LED Therapie

Wat is LED Therapie?

LED (foto)therapie, wat ‘behandeling met licht’ betekent, is gebaseerd op het principe dat alle levende cellen zijn ontwikkeld om licht te absorberen en erdoor beïnvloed te worden. Licht is een krachtige energie en als het correct wordt toegepast, heeft het een aanzienlijke invloed op hoe we eruitzien, voelen en presteren.

Er zijn vele studies die de voordelen van LED-fototherapie aantonen. Het is wetenschappelijk bewezen voor een breed scala aan indicaties, waaronder huidverjonging, acne en pigmentatie tot wondgenezing, psoriasis en pijnverlichting.

De behandeling houdt in dat de huid wordt blootgesteld aan specifieke golflengten of nanometers (nm) uit het zichtbare en onzichtbare (infrarode) deel van het lichtspectrum. De Dermalux LED die bij Huidpraktijk Dermadine wordt gebruikt, levert blauw licht (415 nm),  rood licht (633 nm) en (nabij) infrarood licht (830 nm). Golflengteselectie is cruciaal voor het succes van de LED-behandeling, omdat het bepaalt hoe effectief het licht wordt geabsorbeerd. Het is zoveel meer dan kleurkeuze!

Dermalux LED-fototherapie is een behandeling die klinisch bewezen therapeutische lichtenergie gebruikt om de natuurlijke verjongings- en herstelprocessen van de huid te activeren zonder pijn of uitvaltijd. Vanaf de eerste behandeling geeft Dermalux de teint onmiddellijk een boost om de vitaliteit en glans te herstellen. Een behandelingskuur biedt cumulatieve voordelen en kan worden gericht op specifieke huidproblemen voor het gezicht en lichaam met blijvende en zichtbare verbetering.

LED-fototherapie produceert geen warmte en creëert geen trauma, waardoor het bijzonder effectief is om problematische en de meest gevoelige huidaandoeningen te behandelen. LED-fototherapie is een van de veiligste behandelingen die momenteel beschikbaar is. De behandeling is pijnloos, er is geen hersteltijd en is geschikt voor alle huidtypes.

Veelgestelde vragen

Er is geen risico op irritatie, bijwerkingen of hersteltijd. Er zijn geen bijwerkingen gemeld in meer dan 3.000 gepubliceerde klinische onderzoeken. Het is echter belangrijk om te weten dat lichtgevoelige medicijnen of gezondheidsproblemen gecontra-indiceerd kunnen zijn voor de LED behandeling vanwege een verhoogde gevoeligheid voor blootstelling aan licht. 

Ja. Dermalux heeft één van de hoogste veiligheidsprofielen van alle huidverzorgingsbehandelingen. Het genereert geen warmte of UV-golflengten, dus kan het huidweefsel niet beschadigen of lichtgevoeligheid veroorzaken. Het is klinisch bewezen veilig voor alle huidtypes en de meest gevoelige huidaandoeningen.

Dermalux is een ontspannende, pijnvrije ervaring met bewezen welzijnseffecten. De behandeling genereert geen warmte, maar een gevoel van natuurlijke warmte is gebruikelijk vanwege de toename van de bloedcirculatie.

Nee. De productie van vitamine D wordt geactiveerd door blootstelling aan UVB-licht.

Nee. Dermalux gebruikt geen golflengten in het UV-spectrum. De LED’s hebben een zeer smalle nanometertolerantie om ervoor te zorgen dat ze alleen de vereiste piekgolflengte uitstralen.

Voor welke indicatie(s) is LED Therapie geschikt?
 • Tekenen van huidveroudering (zoals rimpels en lijntjes)
 • Acne
 • Pigmentproblemen
 • Roodheid (zoals rosacea, couperose of diffuse roodheid)
 • Huidirritaties en -ontstekingen
 • Psoriasis
 • Wondgenezing en nieuwe littekens
 • Pijnverlichting: Spieren en gewrichten

De werkingen van de verschillende lichten

De Dermalux is het enige LED-apparaat die alle 3 de golflengten tegelijk levert met het optimale vermogen voor superieure en duurzame resultaten!

Wanneer is LED Therapie niet geschikt?

LED Therapie is niet geschikt voor mensen met één of meerdere van de volgende contra-indicaties:

 • Niet gediagnosticeerde huidbeschadigingen.
 • Zwangerschap
 • Actieve herpes simplex (Koortslip)
 • (Virus)infecties (zoals Gordelroos, HIV, Hepatitis B/C)
 • Koorts
 • Actinische keratose, (huid)kanker of het gebruik van kankermedicatie.
 • Epilepsie of (migraine) aanvallen veroorzaakt door licht.
 • Stofwisselingsstoornis porfyrie.
 • Auto-immuunziekte systemische lupus erythematodes (SLE).
 • Onstabiele vitiligo
 • Albinisme
 • Lichtgevoelige aandoeningen zoals lichtgevoelig eczeem en polymorfe lichteruptie (PMLE ofwel zonneallergie)
 • Recente ooglaserbehandeling/oogoperatie ondergaan of nog onder behandeling voor o.a. glaucoom, staar en leeftijdsgebonden maculadegeneratie. Vraag dan voorafgaand aan de behandeling toestemming aan uw behandelend (oog)arts.
 • Gebruik van medicijnen welke lichtovergevoeligheid veroorzaken, zoals antibiotica, retinoïden (oraal en topicaal), isotretinoïne (Roaccutane), anti-kankermedicatie, methotrexaat, azathioprine, auranofin, bepaalde antidepressiva en plantextracten (zoals St. Janskruid).
  Controleer uw medicijnen hierop!
  Veelal is het voldoende 5 dagen de medicijnen te stoppen alvorens een behandeling te ondergaan. Echter sommige medicatie zijn een absolute contra-indicatie voor LED Therapie.

Het aantal behandelingen dat nodig is voor een optimaal resultaat is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder indicatie en ernst, leeftijd en levensstijl. Over het algemeen wordt voor alle aandoeningen een initiële kuur van 8 tot 12 sessies aanbevolen. Behandelingen die snel achter elkaar worden uitgevoerd, zullen over het algemeen sneller resultaat opleveren, denk aan 2 tot 3 behandelingen per week.

Resultaten kunnen enkele maanden aanhouden na een kuur met Dermalux behandelingen afhankelijk van de indicatie. Regelmatige onderhoudsbehandelingen worden echter aangeraden om de resultaten te behouden.

Dermalux kan veilig worden toegepast na andere huidbehandelingen, denk aan microneedling, (bio)peelingen, microdermabrasie. LED therapie stimuleert het celmetabolisme wat resulteert in superieure behandelresultaten, sneller herstel en verkort de herstelperiode met wel 50%. Het zal ook de resultaten van meer traditionele gezichtsbehandelingen bevorderen.

Dubbele reiniging  – LED Therapie 30min. – Hoog geconcentreerd serum afgestemd op het behandelingsdoel – Crème

In combinatie met een gezichtsbehandeling +€ 20,00

Kuur bestaande uit 10 behandelingen van € 425,00 voor € 380,00.

De behandelfrequentie is 2 tot 3 keer per week.

Vergoeding vanuit de aanvullende verzekering

LED Therapie kan vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering als er sprake is van acne(littekens) in het gezicht, dit valt onder acnetherapie.

In sommige gevallen wordt de LED behandeling ook vergoed onder camouflagetherapie. LED Therapie kan ingezet worden om ernstige (blijvende) ontsieringen in het gezicht en/of de hals, littekens en huidaandoeningen met kleurafwijkingen minder opvallend te maken. Denk hierbij onder andere aan couperose en pigmentvlekken.

U heeft geen verwijzing nodig van een arts of medisch specialist, tenzij uw zorgverzekeraar daar om vraagt. De hoogte van de vergoeding voor deze behandeling en de eisen die de zorgverzekeraar stelt aan de vergoeding zijn per zorgverzekering verschillend.  In de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering kunt u lezen, of u recht hebt op een (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling(en).