Lira Clinical

Bij Huidpraktijk Dermadine worden de sterkere peelingen uitgevoerd met Lira Clinical. De Lira peelingen zijn tot stand gekomen door de samenwerking van ervaren medische professionals, chemisten en huidspecialisten. Uniek aan deze peelingen is de variatie in sterkten en werkzame stoffen, die optimaal resultaat mogelijk maken op het gebied van:

 • anti-aging
 • acne
 • grove poriën
 • pigmentatie
 • (acne) littekens

De Lira peelingen bestaan uit een combinatie van verschillende ingrediënten, met elk hun eigen eigenschappen. Door de verschillende ingrediënten in te zetten kunnen huidproblemen effectief en efficiënt worden aangepakt. Doordat de Stem Cell Technology een sneller herstel van de huid stimuleert is er, in vergelijking met andere peelings van dezelfde sterkte, een relatief korte herstelperiode.

Stam Cel Technology (SCT)

 • herstelt DNA
 • stimuleert een sneller herstel van een beschadigd weefsel
 • ondersteunt de bescherming tegen schadelijke stoffen en UV
 • vertraagt het huidverouderingsproces
 • anti-irritatie en kalmeert de huid

De Lira peelings bevatten geen parabenen en zijn geschikt voor zowel lichte als donkere huidtypen.

Met de lira peelings kan er gerichter behandeld worden op een specifieke huidprobleem. Afhankelijk van uw huid(type), het behandelingsdoel en het gewenste behandelresultaat zal de huidtherapeut samen met u een op maat gemaakt behandelplan opstellen. 

Lira Clinical merken

Lira Clinical kent verschillende peelingen. Tevens zijn de peelingen onder te verdelen in oppervlakkige, middeldiepe en diepe peelingen. De Pumpkin, Vitabrite, Lactic Clear, Hydroxy 30 en Sal Pulp zijn oppervlakkige tot middeldiepe peelingen en de Jessner en TCA zijn diepe peelingen. Bij Huidpraktijk Dermadine wordt er gewerkt met de volgende peelingen van Lira:

 • Lactic Clear peeling (Melkzuur)
 • Sal Pulp peeling (Salicylzuur)
 • Hydroxy 30 (Glycolzuur)
 • Pumpkin peeling
 • Vitabrite peeling
 • Jessner peeling
 • TCA peeling

De Lactic Clear peeling bevat melkzuur. Melkzuur heeft een oplichtende eigenschap, waardoor deze peeling ideaal is om pigmentproblemen aan te pakken en de huid een opfrisser te geven. Het heeft tevens hydraterende eigenschappen en werkt antimicrobieel bij o.a. acne rosacea.

De Sal Pulp peeling is op basis van salicylzuur en pulp extracten. Het verweekt de hoornlaag, de bovenste laag van de huid, en het draagt bij aan een betere opname van ingrediënten. De toegevoegde Pulp extracten zorgen voor extra antioxidanten werking. Salicylzuur heeft tevens een talgoplossende werking, waardoor deze peeling goed inzetbaar is bij een vette, ontstoken acne huid. 

De Hydroxy 30 peeling, met glycolzuur, heeft een diepe penetratie door de kleine moleculaire structuur. Dit zuur stimuleert de celdeling, zorgt voor dermale hydratatie, pakt zonbeschadiging aan, werkt comedonen naar buiten en verbetert de teint. Kortom, een peeling die door zijn brede werking een voordeel biedt voor ieder huidtype!

De Pumpkin peeling bevat pompoen enzymen. Deze zorgen voor een afschilfering van de dode huidcellen. Tevens werkt het als een van de krachtigste antioxidanten die vrije radicalen aanpakt. De Pumpkin peeling bevat verschillende zuren die de celdeling stimuleren, waardoor het huidoppervlak frisser, gladder en egaler wordt. De combinatie van deze ingrediënten hebben ook een zeer positief effect op anti-aging, acne en pigmentatie.

De Vitabrite peeling bevat een combinatie van zuren en 30% vitamine C. Deze peeling is zeer geschikt voor het oplichten van pigmentvlekken, het verstevigen van de huid, voor de droge, vochtarme en de zonbeschadigde huid.

De Jessner peeling is uitermate geschikt voor alle vormen van acne door de verschillende zuren die stuk voor stuk een positief effect hebben op de ontstekingen. Daarnaast heeft deze peeling effect op pigmentatie problemen en is het inzetbaar als een vernieuwende verfrissende behandeling voor elk huidtype. De Jessner peeling bevat 14% Melkzuur, 14% Salicylzuur en 14% Resorcinol. Resorcinol (Resorcine) versterkt de werking van de melkzuur en salicylzuur. Daarnaast heeft het een desinfecterende werking.

De TCA (Trichloorazijn) peeling is geschikt voor indicaties zoals rimpels, grove poriën, acne littekens en pigmentatie. Het stimuleert de fibroblasten tot collageen en elastine productie.