Heliocare

Heliocare is een dermatologische zonnebrandlijn die werkt op basis van Fernblock ®. Dit is een gepatenteerde technologie waarvan de werking wetenschappelijk is aangetoond. 

Fernblock® komt van de varen Polypodium Leucotomos. In de loop van de tijd heeft deze plant een beschermend mechanisme tegen de zon ontwikkeld. Fernblock® maakt gebruik van deze natuurlijke plantenkracht om de huid op zoveel manieren ten goede te komen, waaronder het verdedigen van huidcellen tegen schade veroorzaakt door de zon en het beschermen van ons huidcel-DNA. Van de Fernblock-technologie® is aangetoond dat het de vorming van schade aan het cel-DNA voorkomt en de reparatie ervan verhoogt en versnelt. 

De zonnebrandproducten van Heliocare 360° biedt UV-A en UV-B bescherming, maar beschermt ook tegen zichtbaar blauw licht en infrarood-A.

De werkzaamheid van Heliocare is wetenschappelijk bewezen in meer dan 50 studies, gepubliceerd in toonaangevende internationale medische tijdschriften. Er zijn aanwijzingen dat het niet alleen effectief is bij zonbescherming, maar ook bij het voorkomen van huidveroudering, actinische schade, zonneallergieën en donkere vlekken.

Logo Heliocare

De producten

Zeer hoge zonnebescherming voor de gevoelige huid die snel rood wordt (denk aan rosacea en couperose).

Lichte textuur met ingrediënten die roodheid doen vervagen en de teint egaliseren. Parfumvrij product. Bevat met name minerale filters, maar ook Tinosorb voor extra bescherming tegen UVA en blauw licht.

Verrijkt met Fernblock® om bescherming te bieden tegen de 4 stralingen (UVB, UVA, Blauw licht en IR-A). Met een exclusief AR-systeem gericht op bescherming tegen de factoren die roodheid veroorzaken bij een gevoelige huid:

 • Physavie: kalmerend
 • Rosabora: verzachtende werking en helpt roodheid
  te verminderen
 • Glutathion: krachtige antioxidant
 • Vitamine E: antioxiderend

Heliocare 360° Pigment Solution Fluid SPF 50+ voldoet aan de strengste normen voor zonnebrandproducten en is speciaal samengesteld om pigmentvlekken te helpen voorkomen en corrigeren.

De formule met zorgvuldig gekozen filters en Fernblock® beschermt tegen UVB, UVA, blauw licht en IR-A. Speciaal om pigmentvlekken te bestrijden zijn er extra filters (Tinosorb A2B en ijzeroxidepigment) toegevoegd tegen UVA en blauw licht. Fernblock®, herstellende en antioxiderende bestanddelen helpen schade als gevolg van blootstelling aan de zon te beperken. Tot slot helpt een antivervuilings- en depigmenterend complex 
(niacinamide en ellaginezuur) om pigmentvlekken te voorkomen en te corrigeren, terwijl “nude” pigmenten de teint egaliseren. Getest onder toezicht van dermatologen en oogartsen.

Deze extra lichte fluid is geschikt voor alle huidtypes (met name huiden met aanleg voor pigment) en maakt de huid zijig zacht.

Preventieve en aanvullende bescherming bij keratosis actinica (KA) en andere vormen van non-melanoma huidkanker (NMSC).

Het herstellende GenoRepair® Complex, dat uit 3 enzymen bestaat (fotolyase, endonuclease en glycosylase), activeert de 3 DNA-herstelmechanismen om schade als gevolg van blootstelling aan de zon te herstellen. De vloeibare, niet-comedogene textuur is zo gebruiksvriendelijk dat je zo probleemloos elke dag aanbrengt, zelfs op moeilijk bereikbare plekjes.

Deze fluid voldoet aan de hoogste normen inzake zonnebescherming. Fernblock®, specifieke filters, herstellende en antioxiderende bestanddelen beschermen tegen 4 soorten straling (UVB, UVA, blauw licht en infrarood) en helpen schade als gevolg van blootstelling aan de zon te neutraliseren en te herstellen. Getest onder toezicht van dermatologen en oogartsen.

Deze lichte, niet-comedogene oil-free formule maakt de huid heerlijk zacht en glad. Dankzij een complex met matterend en talgregulerend effect is deze gel ideaal voor de vette huid met neiging tot acne. Matterende dry-touch textuur.

Deze gel voldoet aan de hoogste normen inzake zonnebescherming. Fernblock®, specifieke filters, herstellende en antioxiderende bestanddelen beschermen tegen 4 soorten straling (UVB, UVA, blauw licht en infrarood) en helpen schade als gevolg van blootstelling aan de zon te neutraliseren en te herstellen. Getest onder toezicht van dermatologen en oogartsen.

De Gel Oil-free is ook verkrijgbaar in 3 tinten (Beige, Bronze en Bronze intense) voor een naturel resultaat. Egaliseert de teint, verbergt onzuiverheden, hydrateert, maakt de huid zacht en stralend.

Zeer hoge zonbescherming met uitsluitend minerale filters in een lichte textuur.

Vloeibare, lichte textuur en snelle absorptie, het is geïndiceerd voor alle huidtypen, en in het bijzonder de meest gevoelige en intolerante huid vanwege de aanwezigheid van minerale filters en de afwezigheid van parfum.

Deze zonnebrand voldoet aan de hoogste normen inzake zonnebescherming. Fernblock, specifieke filters, herstellende en antioxiderende bestanddelen beschermen tegen 4 soorten straling (UVB, UVA, Blauw licht en IR-A) en helpen schade als gevolg van blootstelling aan de zon te neutraliseren en te herstellen. 

 • Glycosylasen: enzymen die het DNA helpen te herstellen
 • Arginine: een bestanddeel van de Natural Moisturizing Factor
 • Vitamine C & E, groene thee: antioxiderend

Zeer hoge hydraterende bescherming voor het gezicht. Kinderen kunnen zelf de gebruiksvriendelijke stick aanbrengen. Het product moet nadien zelfs niet worden uitgesmeerd. Zo leren de allerkleinsten hoe ze zich snel en doeltreffend tegen de zon kunnen beschermen.

Breedspectrumformule (UVB, UVA, blauw licht en infrarood) met Fernblock® (een extract uit de varen Polypodium leucotomos). Hieraan werd astaxanthine (een extract uit de microalg Haematococcus pluvialis) toegevoegd voor een optimale antioxiderende bescherming. Specifieke ingrediënten helpen schade door zonlicht te neutraliseren en herstellen.

 • Getest onder toezicht van dermatologen en kinderartsen bij kinderen ouder dan 2 jaar.
 • Water-, zweet- en zandbestendig
 • Onzichtbaar na het aanbrengen

Zeer hoge zonbescherming met uitsluitend minerale filters, speciaal voor kinderen vanaf 3 maanden. Deze uitstekend te verdragen formule is getest op kinderen vanaf 3 maanden met een gevoelige en atopische huid.

De lichte, niet-comedogene formule bevat specifieke ingrediënten die de huidbarrière van de allerkleinsten verzorgt en hydrateert. Bijzonder water- en zandbestendig en niet irriterend voor de ogen.

Deze zonnebrand voldoet aan de hoogste normen inzake zonnebescherming. Fernblock®, specifieke filters, herstellende en antioxiderende bestanddelen beschermen tegen 4 soorten straling (UVB, UVA, Blauw licht en IR-A) en helpen schade als gevolg van blootstelling aan de zon te neutraliseren en te herstellen. Getest onder toezicht van kinderartsen, dermatologen en oogartsen.

 • Genoprotect® complex: helpt celbeschadiging te voorkomen
 • Vitamine E: antioxiderend
 • 2% Niacinamide: beschermt en versterkt de huidbarrière

Zeer hoge zonbescherming in een handige spray verpakking, speciaal voor het lichaam, geschikt voor kinderen vanaf 3 maanden. Deze hypoallergene en uitstekend te verdragen formule werd getest op de atopische en gevoelige (kinder)huid. Het bevat uitsluitend chemische filters.

De gebruiksvriendelijke spray kan makkelijk worden gedoseerd. De lichte textuur strijkt vlot uit en is waterbestendig.

Deze bodyspray voldoet aan de hoogste normen inzake zonnebescherming. Fernblock®, specifieke filters, herstellende en antioxiderende bestanddelen beschermen tegen 4 soorten straling (UVB, UVA, Blauw licht en IR-A) en helpen schade als gevolg van blootstelling aan de zon te neutraliseren en te herstellen. Getest onder toezicht van kinderartsen en dermatologen.

 • Arginine en glycerine: hydraterend en huidbarrière versterkend

Deze gebruiksvriendelijke transparante spray is ideaal voor kinderen en kan dankzij de WET SKIN-formule zelfs op een natte huid worden aangebracht. Onzichtbaar, trekt snel in, hypoallergeen, water- en zandbestendig.

Deze spray voldoet aan de hoogste normen inzake zonnebescherming. Fernblock®, specifieke filters, herstellende en antioxiderende bestanddelen beschermen tegen 4 soorten straling (UVB, UVA, blauw licht en infrarood) en helpen schade als gevolg van blootstelling aan de zon te neutraliseren en te herstellen. Getest onder toezicht van kinderartsen en dermatologen.

Zeer hoge bescherming SPF 50+ met gouden “glow” effect.

Heliocare 360° Body Glow is een gebruiksvriendelijke olie-gel die aan de hoogste normen op vlak van zonnebescherming voldoet. Fernblock®+, specifieke filters, herstellende en antioxiderende bestanddelen beschermen tegen 4 soorten straling (UVB, UVA, blauw licht en infrarood-A) en helpen schade als gevolg van blootstelling aan de zon te neutraliseren en herstellen.

Daarnaast zorgt deze lichaamsverzorging voor een stralende gouden “glow” die bij elke huidskleur past. Het product is bovendien water-, zand- en zweetbestendig en dus ideaal tijdens buiten- of strandactiviteiten.

 • Ideaal voor de eerste zonnige dagen.
 • Dermatologisch getest
 • Niet comedogeen
 • Geschikt voor gevoelige huid.
 • Past bij elke huidskleur.