Heliocare

Heliocare is een dermatologische zonnebrandlijn die werkt op basis van Fernblock ®. Dit is een gepatenteerde technologie waarvan de werking wetenschappelijk is aangetoond. 

Fernblock® komt van de varen Polypodium Leucotomos. In de loop van de tijd heeft deze plant een beschermend mechanisme tegen de zon ontwikkeld. Fernblock® maakt gebruik van deze natuurlijke plantenkracht om de huid op zoveel manieren ten goede te komen, waaronder het verdedigen van huidcellen tegen schade veroorzaakt door de zon en het beschermen van ons huidcel-DNA. Van de Fernblock-technologie® is aangetoond dat het de vorming van schade aan het cel-DNA voorkomt en de reparatie ervan verhoogt en versnelt. 

De zonnebrandproducten van Heliocare 360° biedt UV-A en UV-B bescherming, maar beschermt ook tegen zichtbaar blauw licht en infrarood-A.

De werkzaamheid van Heliocare is wetenschappelijk bewezen in meer dan 50 studies, gepubliceerd in toonaangevende internationale medische tijdschriften. Er zijn aanwijzingen dat het niet alleen effectief is bij zonbescherming, maar ook bij het voorkomen van huidveroudering, actinische schade, zonneallergieën en donkere vlekken.

Logo Heliocare

De producten

Zeer hoge zonnebescherming voor de gevoelige huid die snel rood wordt (denk aan rosacea en couperose).

Lichte textuur met ingrediënten die roodheid doen vervagen en de teint egaliseren. Parfumvrij product. Bevat met name minerale filters, maar ook Tinosorb voor extra bescherming tegen UVA en blauw licht.

Verrijkt met Fernblock® om bescherming te bieden tegen de 4 stralingen (UVB, UVA, Blauw licht en IR-A). Met een exclusief AR-systeem gericht op bescherming tegen de factoren die roodheid veroorzaken bij een gevoelige huid:

 • Physavie: kalmerend
 • Rosabora: verzachtende werking en helpt roodheid
  te verminderen
 • Glutathion: krachtige antioxidant
 • Vitamine E: antioxiderend

Zeer hoge zonbescherming met uitsluitend minerale filters in een lichte textuur.

Vloeibare, lichte textuur en snelle absorptie, het is geïndiceerd voor alle huidtypen, en in het bijzonder de meest gevoelige en intolerante huid vanwege de aanwezigheid van minerale filters en de afwezigheid van parfum.

Deze zonnebrand voldoet aan de hoogste normen inzake zonnebescherming. Fernblock®, specifieke filters, herstellende en antioxiderende bestanddelen beschermen tegen 4 soorten straling (UVB, UVA, Blauw licht en IR-A) en helpen schade als gevolg van blootstelling aan de zon te neutraliseren en te herstellen. 

 • Glycosylasen: enzymen die het DNA helpen te herstellen
 • Arginine: een bestanddeel van de Natural Moisturizing Factor
 • Vitamine C & E, groene thee: antioxiderend

Zeer hoge zonbescherming met uitsluitend minerale filters, speciaal voor kinderen vanaf 3 maanden. Deze uitstekend te verdragen formule is getest op kinderen vanaf 3 maanden met een gevoelige en atopische huid.

De lichte, niet-comedogene formule bevat specifieke ingrediënten die de huidbarrière van de allerkleinsten verzorgt en hydrateert. Bijzonder water- en zandbestendig en niet irriterend voor de ogen.

Deze zonnebrand voldoet aan de hoogste normen inzake zonnebescherming. Fernblock®, specifieke filters, herstellende en antioxiderende bestanddelen beschermen tegen 4 soorten straling (UVB, UVA, Blauw licht en IR-A) en helpen schade als gevolg van blootstelling aan de zon te neutraliseren en te herstellen. Getest onder toezicht van kinderartsen, dermatologen en oogartsen.

 • Genoprotect® complex: helpt celbeschadiging te voorkomen
 • Vitamine E: antioxiderend
 • 2% Niacinamide: beschermt en versterkt de huidbarrière

Zeer hoge zonbescherming in een handige spray verpakking, speciaal voor het lichaam, geschikt voor kinderen vanaf 3 maanden. Deze hypoallergene en uitstekend te verdragen formule werd getest op de atopische en gevoelige (kinder)huid. Het bevat uitsluitend chemische filters.

De gebruiksvriendelijke spray kan makkelijk worden gedoseerd. De lichte textuur strijkt vlot uit en is waterbestendig.

Deze bodyspray voldoet aan de hoogste normen inzake zonnebescherming. Fernblock®, specifieke filters, herstellende en antioxiderende bestanddelen beschermen tegen 4 soorten straling (UVB, UVA, Blauw licht en IR-A) en helpen schade als gevolg van blootstelling aan de zon te neutraliseren en te herstellen. Getest onder toezicht van kinderartsen en dermatologen.

 • Arginine en glycerine: hydraterend en huidbarrière versterkend